Fietslogistiek is booming, kansen voor de regio Zwolle

Willem Boverhof

Logistiek op de fiets is booming. Het aantal verkopen van cargobikes in Europa stijgt elk jaar met meer dan 50%. Pakketbezorgers, loodgieters, fitnestrainers, schoonmakers, klusjesmannen, iedereen stapt op de vrachtfiets. De reden laat zich raden; schoon, snel en efficiënt, zeker in de binnensteden. En omdat het een jonge markt is, is er nog genoeg te innoveren. Daar heb je  denkkracht en slimme makers voor nodig. Waar kun je dan beter zijn dan in de regio Zwolle?

Willem Boverhof van Cargobikes.nl deelt graag waarom deze groeimarkt perfect past bij de regio Zwolle en welke kansen er voor onderwijs, overheid en bedrijven zijn op het gebied van fietslogistiek.

Biografie

Willem Boverhof heeft jaren bij Cycloon Fietskoeriers en Fietskoeriers.nl gewerkt als business development manager. Daarna heeft hij DOCKR (vrachtfietsen in abonnementsvorm) mee geholpen opbouwen van idee tot solide business case. Bij DOCKR (startup van Pon) zag hij dat er een tweedehands markt in vrachtfietsen op gang komt. Sinds de zomer van 2021 is hij zijn eigen bedrijf gestart. Eerst onder de naam Vrachtfietswinkel.nl, maar al gauw is dat veranderd in Cargobikes.nl omdat meer dan de helft van zijn fietsen naar het buitenland gaan. Ook is Willem initiatiefnemer van de branchevereniging voor stadslogistieke bedrijven.

Bedankt

Bedankt voor je deelname!