Echte impact met games

Teun Lucassen

038Games is een leer-/werkbedrijf waarin we Serious Games ontwikkelen voor opdrachtgevers. Dit doen we met studenten uit verschillende disciplines en leerniveaus. Deze games hebben eigenlijk bijna altijd een maatschappelijke impact. Heel soms kom je een project tegen die verder gaat dan dat, veel verder.

In deze sessie vertel ik je graag dit verhaal over een van onze laatste games. Een verhaal over een ernstig zieke vrouw, haar creatieve dochter en een bevlogen stichting die te hulp schiet. Verwacht echter geen depressieve geschiedenis, maar een verhaal vol inspiratie en mooie momenten. Zoveel impact kunnen games hebben.

Biografie

Teun Lucassen is hogeschooldocent bij de opleiding HBO-ICT van hogeschool Windesheim. Met een achtergrond in IT en cognitieve psychologie probeert hij altijd de grens tussen mens en techniek op te zoeken. In zijn onderwijs krijgt dit met name vorm door het oprichten leer-/werkbedrijf 038Games. Daarnaast helpt Teun zijn collega’s om hun onderwijs zo praktisch mogelijk in te richten door bedrijven en organisaties hierin te betrekken.

Bedankt

Bedankt voor je deelname!