Once Upon a Future: Faster is Good, Smarter is Good - but more Human is Great

Ruud Veltenaar

Onze wereld verkeert in een transitie naar een volgende fase in onze beschaving en deze onvermijdelijke en onomkeerbare omwenteling brengt ons een betere wereld. Een wereld waarin we leven binnen de grenzen van onze planeet en waar het welzijn voor miljarden mensen er flink op vooruit zal gaan.

Wat zijn de drijfveren achter deze noodzakelijke en wenselijke transformatie en waar liggen de kansen die we nu niet zien, laat staan benutten? Hoe word je als organisatie Netto Positief, waardoor je resultaten en prestaties verbeteren; altijd en overal. In alle aspecten en voor iedereen!

En welke technologische ontwikkelingen kunnen we verwachten die grote impact zullen hebben op ons leven en werk. Technologie niet alleen als aanjager van innovatie, maar vooral als versneller bij het creëren van een betere wereld waarnaar bijna iedereen verlangt.

Het inspiriment Once Upon a Future is een fascinerend en interactief inspiriment dat je zal doen verwonderen, verbazen en verwarren. Het biedt duidelijkheid over de toekomst en verschaft concrete hoop op een betere wereld, die we zelf kunnen en moeten creëren.

Biografie

Ruud Veltenaar is filosoof, TED-spreker, auteur en als faculty member verbonden aan het Strategic Leadership Programma op Nyenrode University. Als inspirator van transformatie spreekt en schrijft hij over de onvermijdelijke omwenteling van onze instituten en systemen. Want de pandemie heeft nadrukkelijk aan de oppervlakte gebracht wat we eigenlijk al veel langer wisten: onze maatschappij en bedrijven functioneren niet meer naar behoren en zijn toe aan een drastische renovatie. Van doel naar de bedoeling en niet streven naar Net Zero, maar naar Netto Positief.

Veltenaar leidde bijna 30 jaar bedrijven en eigen ondernemingen op bijna alle continenten. Als CEO van een internationaal impact fund investeerde hij met zijn team miljarden dollars in technologie bedrijven en projecten, met als doel om de wereld een stap vooruit te helpen. En niet om de beste van de wereld te worden, maar om het beste vóór de wereld te doen.

De inspirimenten van Ruud Veltenaar zijn schurend en knetteren van de energie. Hij vertelt niet de dingen die mensen graag horen, maar deelt informatie en inzichten waarvan hij vindt dat mensen dit moeten weten. Verbeter jezelf en begin met de wereld. Wees zeer ambitieus en werk vanuit de bedoeling. In kleine stappen vooruit, vandaag ietsje beter dan gisteren.

Bedankt

Bedankt voor je deelname!