Internet of Nature

Nadina Galle

Keynote terugkijken!
Ook in de stad hebben we natuur keihard nodig, daar kan technologie bij helpen. Hoe brengen we de natuur online? Daar geeft Nadina Galle het antwoord op met haar concept Internet of Nature. Climate Campus haalde haar naar Zwolle bij het PROTO Kennisfestival. Kijk nu haar keynote terug en leer alles om slimme stadsprocessen dichter bij de natuur te brengen!

https://www.climate-campus.nl/initiatief/internet-of-nature-nadina-galle/

In de stad hebben we de natuur keihard nodig. Nadina’s uitgangspunt is dat je slimme technologie kunt inzetten ter verbetering van – en verbinding met – stadsnatuur. Dat is onder andere de gedachte achter Internet of Nature (IoN). Met behulp van bewezen technieken op het raakvlak van steden, ecologie en technologie zal Nadina een aantal voorbeelden geven zoals:

  • Bodemvochtsensoren, die dankzij machine-learning kunnen voorspellen hoeveel water een boom overmorgen nodig heeft
  • Bomen die twitteren over hun sapstromen en groei zodat mensen zich beter kunnen verbinden met de stadsnatuur
  • “Stappentellers” voor de natuur zodat artsen makkelijker natuur kunnen voorschrijven

Biografie

dr. Nadina Galle, ecological engineer en grondlegger van Internet of Nature
Nadina Galle is gepromoveerd tot ecologisch ingenieur aan University College Dublin met een Fulbright fellowship aan het MIT Senseable City Lab. Ze is (TEDx)spreker en host van de Internet of Nature Podcast, die elke woensdag uitkomt. Nadina ziet het als haar missie om het belang van techno-ecologische kennis uit te dragen naar het brede publiek. Dit doet zij door middel van het schrijven van artikelen en het geven van lezingen en regelmatig in de media op te treden. Ze is uitgeroepen als duurzaamheid koploper door de Duurzame Jonge 100, The Next Web, ELLE Magazine en benoemd tot de 30 under 30 lijsten van zowel Forbes als Elsevier.

Website
nadinagalle.com

Videos
https://www.youtube.com/channel/UCptmz8xA20lijNxIXPIpmYQ

Bedankt

Bedankt voor je deelname!